Appartement Blue Monkey

Appartement Blue Monkey

Accommodatie

Accommodation in SurinameBlue Monkey, Paramaribo
Adres: Veldhuizenlaan
Verblijf: 19-20 augustus 2017 (1 nacht)
Faciliteiten: 2 slaapkamers, keuken, badkamer, airco, grootbeeld smart-tv, gratis wifi, gratis privéparkeerterrein
Prijs: SRD 170 (± € 20,00), excl. 8% btw
Beschikbaar bij: Booking.com

Onrust in huis

Soms kunnen onverwachte gebeurtenissen zomaar de rust in huis verstoren.

Op een late vrijdagavond in augustus schrok ik op van geschreeuw buiten, dat het tornado-achtige geluid van mijn ventilator overstemde. Met een bonkend hart sprong ik op vanachter mijn bureau om de ventilator uit te zetten, zodat ik kon horen wat er gaande was. Het klonk als ruziënde mannen. Of misschien hadden de wachters van onze beveiligde woonwijk een indringer gepakt?

Gelukkig was het niets van dat alles. Het waren mijn achterburen, de enige buren die ik heb, die een klein feestje in de tuin hadden met een stel vrienden. Ik hoorde latinmuziek, op een zeer acceptabel volume. Luide stemmen vulden echter de stilte en waren prominent aanwezig. Dit ging maar door, tot ver na middernacht. Met mijn slaapkamerraam op zo’n 5 meter van het feest, probeerde ik zo lang mogelijk bezig te blijven om maar niet te hoeven gaan slapen. Uiteindelijk, in de kleine uurtjes, besloot ik naar bed te gaan en mijn lawaaiige fan dan maar aan te laten staan gedurende wat nog over was van de nacht.

De volgende morgen waren de feestgangers er tot mijn verbazing nog steeds. Kennelijk waren ze de hele nacht opgebleven en nu hingen ze slapjes in hun stoelen. Ik gaf me over aan mijn bezigheden van de dag, maar ‘s middags bespeurde ik verhoogde activiteit in de tuin van de buren toen bekende geluiden mijn aandacht trokken: latinmuziek op een zeer acceptabel volume. Luide stemmen vulden echter…

Ik gluurde naar buiten en… ja, hoor: er stonden nu tafels en stoelen in rijen opgesteld en de gasten druppelden binnen! Meteen drong het door: gisteravond was slechts de voorbereiding en het echte feest stond nu te beginnen! Al snel realiseerde ik me dat ik momenteel niet de mogelijkheid heb om elders in huis te slapen en ik wist dat ik geen zin had in nog een slapeloze nacht! Wat te doen?

Uitje

Ik vroeg me af of het niet leuk zou zijn om de gelegenheid te benutten en ergens heen te gaan, er een minibreak van te maken en de herrie in de achtertuin te vergeten! En dus overwoog ik om naar Moengo, mijn geboorteplaats, te rijden – richting de oostgrens – of naar Nickerie – helemaal naar de westgrens. Het was echter al halverwege de middag en naar die bestemmingen vertrek ik liever wat eerder op de dag. Voor nu had ik iets nodig wat dichter bij huis, met een lekker bed en airco – in een rustige buurt! Ik besloot op Booking.com te gaan kijken, typte Paramaribo en kreeg een stortvloed aan opties om uit te kiezen.

Nadat ik de foto’s had bekeken van huizen in koloniale stijl en luxe hotels met weelderige tuinen, en de onlineklantenervaringen, faciliteiten en diverse prijzen met elkaar had vergeleken, koos ik appartement Blue Monkey. Waargebeurd! Ik reserveerde voor een nacht, kreeg een reserveringsnummer, pakte mijn laptop in, gooide wat kleding en toiletspullen in een tas, graaide snacks en drinken uit de keuken en vertrok. Even na vijven in de middag was ik op weg; als een vogeltje, zo vrij!

De Veldhuizenlaan ligt buiten het centrum, in een rustige, nette woonwijk. Belangrijke verkeersaders, zoals de Johannes Mungrastraat, Tweede Rijweg en Gemenelandsweg zijn vlakbij. Er zijn supermarkten in de buurt, een aantal restaurants en de locatie is gunstig: het centrum, de Hermitage Mall (met bioscoop TBL) en de groentemarkt aan de Kwattaweg bijvoorbeeld, liggen allemaal op 10-15 minuten rijden.

Onderweg naar Blue Monkey heb ik nog een saotosoep opgepikt bij restaurant Java aan de Gemenelandsweg en tegen 18 uur werd ik ingecheckt. Een vriendelijke medewerker, oorspronkelijk uit Cuba, zwaaide vanuit de deuropening en riep me een hartelijk Hola toe. Ik parkeerde mijn pick-up midden op de oprit, achter het hek. De joviale beheerder hielp me met mijn bagage en gaf me een rondleiding in Yellow Monkey*: een tweekamerbungalow in vrolijke kleuren!

* Blue Monkey is de naam van de gehele locatie; deze bestaat uit een huis met vier slaapkamers, een met een slaapkamer en Yellow Monkey met twee slaapkamers. Zoek op Booking.com naar Blue Monkey om ze allemaal te vinden.

Yellow Monkey is ruim, voorzien van een enorme Samsung smart-tv, abstracte kunstwerken aan de muren van de woonkamer, modern meubilair, een eenvoudige badkamer en een volledig ingerichte keuken. En… aah yes! De airco stond al aan toen ik binnenkwam. Het is nu droge tijd in Suriname, met dagelijkse temperaturen van tegen de 40°C en mijn nieuwe huis heeft nog geen airco. Dus ja, het is heerlijk en uitnodigend wanneer de airco in je thuis weg van huis is ingesteld op 23°C!

In een oogwenk heb ik me geïnstalleerd, de laptop op de eettafel met het glazen blad klaargezet, dan snel even onder de douche en arrgghh… Yellow Monkey heeft geen warm water! Aangezien het die dag heel warm was geweest en ik vies en zweterig aankwam, heb ik mijn adem ingehouden en lekker koud gedoucht, gebruikmakend van de kokosdouchegel die er stond. Helemaal fris en als nieuw heb ik heerlijk gegeten en ben ik vervolgens op de bank geploft voor de gigantische, uitnodigende televisie. De bank zag er helderwit en schitterend uit, maar was helaas niet de meest comfortabele bank ooit – hij was min of meer oké. De bedden van Yellow Monkey zijn wel prima – beide bedden hebben goede matrassen.

De woonkamer is ingericht met oog voor detail en als is het maar voor één nacht, het is fijn om schilderijen aan de muren te hebben, een leesstoel en levende planten om je heen. Een ding is wel aan vervanging toe: de tegelvloer in een van de slaapkamers ziet er oud en versleten uit. Alles was echter wel brandschoon.

Op zondag was ik heel blij dat ik eindelijk de rust in me had om een boek te lezen! Met de twee kussens van mijn bed heb ik me lekker op de bank gevleid en toen het bijna tijd was om te vertrekken, kon ik de verleiding om wat langer te blijven niet weerstaan en heb ik gevraagd of ik later mocht uitchecken! Ik kreeg uurtje extra, kosteloos. Aan alles komt echter een eind en op een bepaald moment is het echt tijd om te gaan. Laat op de zondagmiddag reed ik terug naar huis, uitgerust en relaxt.Booking.com

Zo’n uitstapje kan ik iedereen zonder meer aanraden! Lawaaiige buren? De pest in je lijf? Op zoek naar inspiratie? Ga ergens heen en blijf een nachtje slapen! Je hoeft echt niet ver van huis te zijn om je heerlijk te ontspannen en te genieten van een dagje weg – Blue Monkey is maar 15 minuten rijden van mijn huis!

Zulke uitjes zijn ook mooie gelegenheden om kennis te maken met een nog onbekend deel van de stad. De buurt verkennen is echter niet de enige optie – ik heb gewoon de ramen en deuren dichtgedaan, heb genoten van de airco en was even in een andere wereld. Een nacht is weliswaar kort, maar beslist lang genoeg voor een algehele reset!

Had ik geweten van de koude douche, dan had ik Blue Monkey mogelijk niet gekozen. Gelukkig wist ik het niet – Blue Monkey was een heel goede keuze en een perfecte match!

4 thoughts on “Appartement Blue Monkey

 1. Hi Audrey, wat een geweldig idee van je om er tussen uit te knijpen wanneer je buren een nogal luidruchtig feestje geven. Ziet er trouwens goed uit. Die zwaan is geweldig! Ik heb wel wat tegen die kouwe douche, brrrr. Niet mijn ding 🙁 de jouwe ook niet, lees ik. Sommige mensen zweren erbij, maar geef mij maar een warme douche 🙂
  Ga je de volgende keer weer naar hetzelfde hotel, maar dan eerst thuis even douchen?

  Groetjes Loes

  1. Hallo Loes,

   Een koude douche is even doorbijten, maar hier in de tropen valt het allemaal best mee. 🙂 Soms is het water dat uit douches en kranen komt warm doordat de zon de hele dag op de waterleiding heeft geschenen. Maar dat was hier niet zo. lol

   Ik vind het leuk om van alles uit te proberen. Als er nog een volgende keer komt (ik heb meteen daarna airco bij mij thuis laten installeren!), is het waarschijnlijker dat ik een ander plekje ga verkennen. Afgelopen weekend was ik naar Isadou, schitterend gelegen aan stroomversnellingen van de Surinamerivier in het binnenland. Binnenkort zal ik er wat over schrijven.

   Kom nog eens langs!

 2. Hallo, Audrey.
  Dank je wel voor jou informatie over Blue Monkey.
  Nu ik het weet zal ik, wanneer ik in Suriname ben, iets zoeken met meer comfort en warm water. Lol.
  Nogmaals dank je wel voor de info.
  Nelson.

  1. Nelson, lol. Ik beveel Blue Monkey juist aan, haha.

   Het was echt een fijn verblijf! Maar mocht je naar Suriname reizen en elders verblijven, dan hoor ik graag hoe het je daar vergaat!

   Bedankt voor je bezoek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacybeleid     Affiliatemelding